Ademeniți în Italia de viziunile romantice ale Toscanei, ruinele romane antice, arhitectura renascentistă și faimoasele sale arte plastice, precum și promisiunea unei felii, (sau zece) de pizza autentică, combinatii de paste carbonare și câteva linguri de gelato – plecăm în excursia noastră de campare în Italia.

Acest articol va acoperi cam tot ceea ce va trebui să știți pentru călătoria dvs. cu autorulota prin Italia, cu o hartă interactivă, itinerarii sugerate, incluzând atât nordul, cât și sudul Italiei (inc. Sicilia), campinguri pentru autorulote, idei pentru locuri de vizitat, sfaturi de conducere a unei autorulote în Italia și multe altele pentru a vă ajuta să vă planificați propria călătorie de camping în Italia.

PLANIFICAȚI-VĂ RUTA DE AUTORULOTA IN ITALIA

Există atât de multe locuri pe care le-ați putea vizita în Italia, dar dacă nu intenționați să faceți campare de ani de zile în Italia, atunci nu veți putea să le vedeți pe toate.

Am inclus itinerariul nostru ca ghid pentru ceea ce puteți vedea în timp ce vă îndreptați spre călătoria dvs. cu autorulota prin Italia. Acesta poate fi folosit pentru a vă ajuta să vă planificați propriul traseu. S-ar putea să doriți să săriți câteva obiective turistice, să vă abateți în alte orașe și să schimbați ordinea de vizitare atunci când vă planificați propria călătorie rutieră prin Italia.

S-ar putea să descoperiți, de asemenea, că vă răzgândiți pe drum – adică jumătate din distracție uneori – făcând totul pe măsură ce mergeți mai departe. Aveam o rută planificată pentru călătoria noastră de campare în Italia, dar am făcut o ocolire în Croația în mijlocul tuturor!

Prin urmare, vă recomandăm să rețineți că, după Roma, ne-am îndreptat spre Ancona și am luat un feribot către Croația, am făcut o ocolire înapoi la Veneția din Slovenia câteva luni mai târziu, iar apoi câteva luni mai târziu am ajuns înapoi la portul de feriboturi din Bari, Italia (sosind din Grecia), pentru a finaliza excursia noastră în sudul Italiei în autocaravan.

Aceasta este una dintre multele bucurii de a avea casa cu tine – ai mult mai multă libertate pentru a-ți schimba planurile de călătorie.

Lucruri de luat în considerare și atunci când vă planificați călătoria de campare în Italia:

• În sezonul de vârf din Italia se vede turism de masă, așa că așteptați-vă ca orașele și orașele importante să fie împachetate. Ne aflam în nordul Italiei la mijlocul până la sfârșitul lunii mai, iar mulțimile construiau deja.

• Dacă vă închiriați autocaravana – unde este cel mai bun loc pentru a vă colecta autocaravanul? S-ar putea să merite angajarea dintr-o altă țară și conducerea către Italia.

UNDE PUTEȚI CAMPA CU AUTORULOTA ÎN ITALIA?

Am folosit aplicația Camper Contact (aproximativ 6 euro / an) când călătoream prin Italia pentru a găsi locurile noastre de rulot peste noapte. Au peste 4700 de locuri de parcare pentru rulote și zone de service pentru rulote. Italia are o mulțime de „Area di Sosta”, care sunt zone dedicate parcării pentru rulote.

Unele sunt gratuite, în timp ce altele percep o taxă pentru un sejur de 24 de ore. Majoritatea au instalații pentru golirea apelor uzate și a casetelor de toaletă, precum și instalații de apă dulce și gunoi. Pentru a vă ajuta în planificarea dvs. – am inclus toate opririle noastre de campare peste noapte pentru călătoria noastră cu autocaravana în Italia.

POT CAMPA SĂLBATIC ÎN ITALIA?

Fiecare zonă din Italia are propriile reglementări, dar, în general, este ilegal să tabără în Italia. Cu toate acestea, în zonele rurale, ar merita să întrebați municipalitatea sau localnicii dacă puteți parca pentru noapte.

ÎNCHIRIERI DE AUTORULOTE ÎN ITALIA

Vă recomandăm Motorhome Republic – aceștia pot căuta cele mai bune oferte pentru dvs. cu diverse puncte de preluare și țări. Când le-am folosit, au fost extrem de utile și am economisit mai mulți bani mergând direct către ei, mai degrabă decât către companiile individuale de închiriere. De asemenea, nu uitați să verificați ce accesorii pentru autocaravane vin împreună cu rulota și dacă sunt incluse în preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *