Fie că navigați într-un RV cromat, fie că vă plimbați intr-o autorulota VW de epocă, nu există nimic asemănător cu fiorul de a lovi drumul într-o autorulota, unde nu sunteți restrictionat de niciun orar și limitați doar de ambițiile voastre.

Cei mai mulți călători își pregătesc autorulotele pentru autostrăzile netede ale urmatoarelor zone – America de Nord, Australia și Noua Zeelandă – și cu un motiv întemeiat (nu în ultimul rând economiile oferite la cazare scumpă), dar cei care doresc să navigheze pe drumurilor mai puțin circulate ar putea găsi recompense mai bogate astfel.

Oricare ar fi preferința dvs., atunci când restricțiile de călătorie sunt eliminate, există aventuri în drum liber în aceste opt destinații care sunt perfecte pentru călătoria cu autorulota.

Coasta de Nord a Scoției 500

Cea mai bună călătorie cu camper din Europa

A fost numită Route 66 a Scoției, dar North Coast 500 nu este, desigur, nimic asemănător omologului său din SUA. Trecând prin prin covoare înfundate de erică în Highland, traseul de 516 mile îmbină punctele dintre castelele care se prăbușesc, orașele pescărești bătute de vreme și distileriile din mijlocul pustietatii.

Căptușit cu locuri de campare, drumul în sine încorporează trecătorul de munte șerpuitor al Bealach na Bà – cea mai înaltă autostradă din Scoția – și se leagă de John o ‘Groats, cel mai nordic punct din Marea Britanie continentală. Aduceți-vă costumele de baie în cazul în care vremea se comportă bine: aici sunt câteva plaje surprinzător de frumoase.

Cei mai mulți pasionati de autorulote își încep și își încheie călătoria în Inverness – cel mai mare oraș din Highlands – ale cărui puburi confortabile, o catedrală din secolul al XIX-lea și un castel înalt înregistrează călătoria intr-un mod foarte placut.

Unde se inchiriaza: Companiile de închiriere locale includ Highland Coastal Campers, Loch Ness Motorhomes și Inverness Campervans

Costuri de închiriere: rulote de la aproximativ 124 USD / 90 GBP pe zi

NOTĂ: În timpul COVID-19 pot exista restricții suplimentare de călătorie. Consultați cele mai recente îndrumări din Scoția înainte de a planifica o călătorie și urmați întotdeauna sfatul guvernului local privind sănătatea.

Autostrada 101 din California, SUA

Cel mai bun traseu pentru plaje

Romantizat de scriitori betivi și regizori de film de la Hollywood, călătoria americană este practic un sub-gen propriu. De la inceputul calatoriei până la Vanishing Point, Thelma și Louise la Sideways, autostrăzile națiunii sunt pline de comploturi grozave.

Având în vedere abundența de filme de drum care au ieșit de la Hollywood, California este un loc potrivit pentru a vă filma propria narațiune 4WD. Golden State oferă o mână de itinerarii iconice, de la autostrada 101 până la urmele de pământ din Valea Morții, dar dacă conduceți doar un singur drum, alegeti ruta 1.

Căptușită cu locuri de campare, această autostradă îmbrățișată coasta californiană accidentată pentru 143 km între San Simeon și Carmel Highlands. Toate stâncile scufundate și plajele cu valuri, sunt cea mai lungă întindere de țărm nedezvoltat din SUA.

Unde se inchiriaza: Companiile de închiriere locale includ Escape Camper Vans, Outdoorsy și Jurnii

Costuri de închiriere: de la aproximativ 65 USD / 50 GBP pe zi

Coasta de Est a Australiei

Cel mai bun traseu pentru petreceri

La fel ca urșii koala către eucalipt, excursionistii au fost îndelung atrași spre Coasta de Est a Australiei, unde orașele de surf hedoniste, recifele de corali colorate și plajele paradisiace oferă pretextul unei opriri cu autorulota de cel putin o zi.

Închideți-vă în Sydney, unde piața în plină expansiune a camionetelor second-hand ar trebui să va prezinte un set de roți de încredere pentru cei care doresc să cumpere. Pe măsură ce Opera dispare în retrospectivă, Coasta de Est se desfășoară pentru a dezvălui parcuri naționale impresionante, insule neobișnuite și orașe cu petreceri grele, cum ar fi Brisbane, Cairns și Surfers Paradise. Totuși, nu toți jamboreii plini sunt plini de viață. Terenuri de camping liniștite pot fi găsite de-a lungul coastei de est, inclusiv multe site-uri gratuite, care includ adesea grătare publice pentru aruncarea obligatorie a creveților.

Există tot felul de trasee de călătorie pe Coasta de Est, în funcție de timpul pe care doriți să-l petreceți și de ce site-uri uimitoare australiene doriți cel mai mult să vedeți. Singura parte dificilă va fi restrângerea sau decizia de unde să înceapă.

Unde se inchiriaza: Companiile de închiriere locale includ Hippie Camper și Travellers Autobarn.

Costuri de închiriere: de la aproximativ 22 USD / 17 USD pe zi

Namibia pe uscat

Cel mai bun traseu pentru animale sălbatice

Veți avea nevoie de o mașină 4WD pentru a aborda peisajele din lumea cealaltă din Namibia, unde orașele pline de viață, scenele de deșert ascunse și parcurile naționale bogate în animale sălbatice sunt printre cele mai importante momente.

Majoritatea călătoriilor cu autorulote încep în Windhoek, ale căror boozere în stil bavarez sunt locul perfect pentru a porni hărțile și a finaliza traseele. Asigurați-vă că setați GPS-ul pentru Etosha, un parc național de dimensiuni din Belize, unde sunt permise safari auto și camping în parc, oferind vizionări dimineața devreme de rinoceri, elefanți și lei înainte ca alți turiști să termine canalul prin porți.

Încheiați turul cu drumeții spectaculoase prin dunele de nisip cu schimbare de formă din deșertul Namib și o oprire pentru a ochi colosalele naufragii ruginite de-a lungul coastei Skeleton. Un cuvânt de precauție: drumurile din Namibia sunt în mare parte pietriș liber și există adesea distanțe mari între ele n orașe, deci planificarea în avans este esențială, inclusiv rezervările la camping. Cu toate acestea, dacă vă bucurați de plimbare, s-ar putea să vă simțiți înfometați pentru mai multe oportunități de a vă extinde în Africa.

Japonia

Cel mai bun traseu pentru cultură

Ideea de a conduce în Japonia s-ar putea să pară terifiantă, dar o călătorie rutieră aici este surprinzător de senină: în afară de ciudatul băiat de curse, șoferii japonezi sunt în general politicoși, în timp ce casetele moderne înseamnă că nu mai este nevoie să vă faceți griji cu privire la traducerea semnelor. A avea o casă mobilă aici economisește și costurile hotelului – unele dintre cele mai scumpe din Asia.

Trecând de la vârfurile înzăpezite la plajele cu margini de palmier – prin lacuri limpede și păduri primitive – autostrăzile japoneze oferă o perspectivă privilegiată asupra unor părți ale țării pe care mulți vizitatori nu ajung să le vadă. Umpleți-vă cultura și gazul în orașele pulsante, templele din mijlocul nicăieri și satele tradiționale.

Cu vedere la Muntele Fuji și Lacul Ashinoko, Hakone Skyline Course este una dintre cele mai pitorești unități din țară și este convenabil căptușită cu opriri de odihnă la îndemână. Nu mai puțin uimitor este Pasul Mikuni, care vârful vârfurilor deasupra pădurii primitive din subprefectura Tokachi.

Noua Zeelandă

Cel mai bun traseu pentru excursioniști

Călătorii proclamă adesea Noua Zeelandă ca fiind cea mai bună destinație pentru o vacanță cu camper – și este greu să argumentezi altfel. De la ghețarii strălucitori până la țărmurile cu valuri, peisajele sale aduc o anumită măreție călătoriilor rutiere, în timp ce traseele sale de drumeții și legiunea de locuri de campare fac peisajul accesibil în mod eminent.

Dacă vă plac vârfurile înalte, faceți un traseu prin inima vulcanică a Insulei de Nord, oprindu-vă în paradisul excursionistului, care este Parcul Național Tongariro. Pentru țărmurile accidentate, luați feribotul către Insula de Sud și conduceți coasta de vest bătută de vânt, trecând pe ghețarul Franz Josef până la Milford Sound.

Cumpărarea unei autoutilitare este practic un rit de trecere pentru călătorii din Noua Zeelandă. Cavalerii de încredere pot fi cumpărați la faimoasele târguri de mașini din Auckland, deși există o mulțime de locuri de închiriat dacă nu doriți bătăi de cap. Un alt plus sunt cele aproximativ 200 de locuri de campare conduse de Departamentul Conservării; răspândite în toată țara, aceste locuri oferă prețuri mici și facilități excelente în mijlocul unor cadre rurale de neegalat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *